ISO 28000

ISO 28000

Sistem menadžmenta obezbeđenja lanca snabdevanja

ISO 28000 standard Sistem menadžmenta obezbeđenja lanca snabdevanja

Logistički izazovi prilikom transporta robe i pružanje usluga bez zastoja predstavljaju značajne izazove u današnjem poslovanju. Sistem menadžmenta bezbednosti lanca snabdevanja ISO 28000 je standard koji pomaže organizacijama širom sveta da smanje rizik po lanac snabdevanja u logističkom lancu.

Logistički plan snabdevanja igra značajnu ulogu kako bi kupci i korisnici bili stalno snabdeveni sa potrebnom robom i uslugama.  Ovakav proces može biti narušen zbog različitih pretnji po robu i usluge poput krađe, prevare i cyber terorizma. Uspostavljanje i sertifikacija ISO 28000 pomaže organizaciji da smanji ili elimiše rizike i ublaži uticaj incidenta.

Sertifikacija ISO 28000 garantuje korisnicima da organizacije koje primenjuju ISO 28000 upravljaju rizicima i obezbeđuju sve kritične aspekte prilikom lanca snabdevanja. Između ostalog, ISO 28000 pomaže organizacijama da adekvatno procenjuju bezbednosne rizike u svom lancu snabdevanja i omogućava uvođenje mera kako bi organizacija bila usaglašena sa lokalnim i međunarodnim zakonima.

Svaka kompanija poseduje jedinstven način organizovanja lanca snabdevanja. Iz tog razloga je poželjno da proverite i utvrdite da li su  implementirane sve neophodne mere u skladu sa najboljim praksama ISO 28000, kako bi proizvodi i usluge bile obezbeđene u skladu sa poslovnim potrebama i istovremeno unapredile kompletan proces bezbednosti sabdevanja.

Sertifikacija ISO 28000 nudi više od bezbednosti transporta. Kroz proces sertifikacije ISO 28000 organizacija ima priliku da stekne uvid u efikasno funkcionisanje finansija, informacioni sistem, pakovanje, skladištenje i transport što utiče na značajna poboljšanja efikasnosti celokupne organiazcije.

Sertifikacija ISO 28000 garantuje korisnicima da organizacija upravlja rizicima i obezbeđuju sve kritične aspekte prilikom lanca snabdevanja.

BENEFITI

Jačanje poverenja u kompanije sa TISAX sertifikatom

Pružanjem poverenja i razumevanjem ključnih aspekata u procesu sertifikacije grade se stabilni i prijateljski odnosi koji čine potporu za napredak u poslovanju.

  • icon Upravljanje rizicima i briga o procesima prilikom snabdevanja
  • icon Komparativna prednost i pristup novim korisnicima
  • icon Smanjenje troškova usled smanjenja incidenata
  • icon Unapređenje i ubrzanje transporta

POVEZANI STANDARDI