ISO 14001

ISO 14001

Sistem menadžmenta životnom sredinom

ISO 14001 standard Sistem menadžmenta životnom sredinom Srbija

Usled sve veće kompleksnosti tržišta, razvijen je ISO 14001:2015 standard, koji pruža integrisani pristup upravljanju životnom sredinom, stavljajući održivost u središte poslovanja.

Zaštita životne sredine podrazumeva skup različitih postupaka i mera koji sprečavaju ugrožavanje životne sredine sa ciljem održivog razvoja. Osim toga što predstavlja prioritet od sveukupnog značaja za društvo, briga o životnoj sredini predstavlja važan segment poslovanja mnogih preduzeća i organizacija, koje na taj način smanjuju rizik od svog negativnog uticaja na okruženje i u isto vreme stvaraju pozitivan imidž u javnosti i otvaraju mogućnost za nove poslovne prilike.

Iz tih razloga, ISO 14001 standard je napravljen kao međunarodno priznati standard koji definiše način na koji se sistem za upravljanje zaštitom životne sredine sertifikuje u svim organizacijama. Drugim rečima, to je skup zahteva koji su osmišljeni kako bi omogućio pravnim licima da vode računa o svom okruženju i u isto vreme pokažu svoju ekološku odgovornost i pozitivan uticaj, čime im se pruža mogućnost da na još efikasniji način ispune očekivanja svojih klijenata, ali i zakonom definisane pravne i regulatorne propise.

ISO 14001 standard Vam pomaže da:

  • Ispunite sve potrebne pravne propise kako biste bili usaglašeni sa zakonskom regulativom;
  • Kreirate imidž o Vašoj organizaciji kao o društveno-odgovornom pravnom licu;
  • Pripremite se za nesumnjivo dolazeće promene u poslovnom okruženju.

Preduzeća širom sveta sve više postaju svesna uticaja životne sredine na njihovo poslovanje, proizvode i usluge koje nude. Sa novom verzijom međunarodno priznatog sistema menadžmenta životnom sredinom ISO 14001:2015, imate priliku da svom preduzeću obezbedite dugoročan poslovni uspeh i konstantan napredak u budućem periodu.

Sertifikacijom standarda ISO 14001, Vaša organizacija će smanjiti negativni uticaj na životnu sredinu. Takođe, standard ISO 14001:2015 pomaže svakom kolektivu da smanji otpad, spreči zagađenje životne sredine i sačuva izvore hrane, vode i energije.

ISO 14001 pruža priliku organizacijama da obezbede dugoročan poslovni uspeh i konstantan napredak kroz sistem upravljanja životnom sredinom.

BENEFITI

Jačanje poverenja u kompanije sa TISAX sertifikatom

Pružanjem poverenja i razumevanjem ključnih aspekata u procesu sertifikacije grade se stabilni i prijateljski odnosi koji čine potporu za napredak u poslovanju.

  • icon Uspostavite održivo upravljanje otpadom i tokovima otpada
  • icon Uspostavite plan za zaštitu životne sredine Vaše organizacije
  • icon Poboljšajte efikasnost u cilju smanjenja troškova poslovanja
  • icon Proširite mogućnosti za nove poslovne uspehe

POVEZANI STANDARDI