BRC

BRC

British retail consortium - Bezbednost hrane

BRC sertifikacija sertifikat Srbija

BRC (British Retail Consortium) je među najpopularnijim standardima za bezbednost hrane i prihvaćen je od strane proizvođača iz čitavog sveta uglavnom za proizvode namenjene za Britansko tržište.

Predstavnik Britanskih trgovaca (British Retail Consortium) je još davne 1992. godine počeo sa razvojem tehničkih propisa za bezbednost hrane da bi konačno 1998 godine izdao prvu verziju tehničkog standarda i protokola za prehrambene dobavljače. Od tada se razvijao i svake godine kroz nove verzije predstavljao nove tehnike za bezbednosti hrane poput food culture i food fraud.

BRC standard za bezbednost hrane olakšava standardizaciju kvaliteta, bezbednosti, kriterijuma potošača i usaglašenosti sa svim zakonskim regulativama. Takođe, BRC pomaže zaštitu potrošača razvoja i omogućava organizacijama da:

  • Pristupi tržištima gde se traži sertifikacija BRC standard
  • Međunarodno priznanje o bezbednosti hrane
  • BRC audit i izveštaj sa provere (BRC report)
  • Upis u BRC direktorijum (BRC directory) sertifikovanih BRC kompanija

BRC sistem podrazumeva proveru prehrambenog porizvođača i nakon uspešne sertifikacije od strane BRC akreditovano sertifikaciono telo stiče sertifikovan status koji se obnavlja svake godine uz izdavanje BRC sertifikata.

BRC je razvijen da pomogne maloprodaji pri ispunjavanju njihovih zakonskih obaveza i zaštiti potrošača i predstavlja osnovu za ocenjivanje kompanija koje isporučuju brendirane prehrambene proizvode.

BENEFITI

Jačanje poverenja u kompanije sa TISAX sertifikatom

Pružanjem poverenja i razumevanjem ključnih aspekata u procesu sertifikacije grade se stabilni i prijateljski odnosi koji čine potporu za napredak u poslovanju.

  • icon Međunarodni BRC logo koji potvrđuje bezbednost hrane
  • icon Zadovoljenje zahteva trgovinskih lanaca i potrošača
  • icon Mogućnost prodaje na Britanskom tržištu
  • icon Smanjenje broja provera usled priznate BRC provere

POVEZANI STANDARDI