ISO/FSSC 22000

ISO/FSSC 22000

Sistem menadžmenta bezbednosti hrane

ISO FSSC 22000 standard cena Srbija Sistem menadžmenta bezbednosti hrane

ISO 22000 je prvi međunarodni standard za upravljanje bezbednosti hrane koji definiše zahteve za organizacije u celom lancu proizvodnje i prometu hrane, kako bi se osigurali bezbedni proizvodi za krajnjeg potrošača. Razvijen je u saradnji FSSCa (The Foundation for Food Safety Certification) i Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO).

Sertifikacija ISO 22000 integriše zahteve HACCP sistema i ISO 9001, ali takođe ISO 22000 standard podrazumeva predviđanje i analizu velikog broja spoljnih faktora i opasnosti koji, ne samo što mogu da ugroze bezbednost hrane, već mogu negativno da utiču i na proizvodni proces, finansije preduzeća i zaposlene.

Primenjiv je na sve učesnike u lancu snabdevanja hranom. To uključuje i dobavljače neprehrambenih proizvoda i usluga, kao što su proizvođači opreme i ambalaže pa i davaoce logističkih usluga.

Za razliku od ISO 22000, standard FSSC 22000 je sertifikaciona šema priznata od GFSI – Global Food Safety Initiative (Globalna inicijativa za bezbednost hrane). FSSC 22000 standard koristi ISO 22000 kao zahtev za sistem upravljanja, ali sadrži i dodatne zahteve, uključujući preduslovne programe (PRP) ili univerzalne procedure koje se koriste za kontrolu radnih uslova u fabrikama hrane i specifične zahteve FSSC 22000 kako bi se obezbedili doslednost, integritet i upravljanje sistemom bezbednosti hrane.

Globalno tržište i kretanje prehrambenih proizvoda van nacionalnih granica stvorili su potrebu za standardima bezbednosti hrane te sertifikat FSSC 22000 i ISO 22000 osigurala sigurnost u stabilnim globalnom lancu snabdevanja hranom.

 

ISO 22000 i FSSC 22000 pomažu organizacijama da identifikuju opasnosti po bezbednost proizvodnje ali i utiče na bezbednost i kontrolu samih proizvoda.

BENEFITI

Jačanje poverenja u kompanije sa TISAX sertifikatom cena Srbija

Pružanjem poverenja i razumevanjem ključnih aspekata u procesu sertifikacije grade se stabilni i prijateljski odnosi koji čine potporu za napredak u poslovanju.

  • icon Poboljšanje bezbednosti hrane i kvaliteta proizvoda
  • icon Jačanje zaštite i poverenja potrošača
  • icon Obezbeđene poslovnih prilika u inostranim robnim markama
  • icon Zaštita od potencijalnih

POVEZANI STANDARDI