ISO 13485

ISO 13485

Medicinska sredstva

13485 ISO standard sertifikat sertifikacija Srbija

ISO 13485 je standard koji predstavlja skup zahteva prilikom proizvodnje, montaže, servisiranja i prodaje medicinskih uređaja i sredstava i predstavlja nezaobilazni zahtev prilikom stavljanja medicinskih uređaja i sredstava na lokalno i EU tržište.

SO 13485 standard je osmišljen kako bi se olakšalo usklađivanje proizvođača medicinskih uređaja i sredstava sa zakonima i propisima, pored čega se prilikom uspostavljanja sistema upravljanja kvalitetom, uspostavljaju i održavaju jasno definisani procesi. ISO 13485 obezbeđuje doslednost dizajna, razvoja, proizvodnje, instalacije i isporuke medicinskih uređaja i sredstava koji su bezbedni za njihovo namensko korišćenje.

Sertifikacija ISO 13485 podrazumeva i mogućnost sertifikacije proizvoda prema medicinskoj direktivi EU 93/42/EEC. Sertifikacijom ISO 13485 i sertifikacijom proizvoda prema evropskoj direktivi 93/42/EEC se ostvaruje potpuna usaglašenost i nesmetan plasman proizvoda na svetsko tržište.

ISO 13485 standard olakšava usklađivanje proizvodnje, servisiranja, montaže i prodaje medicinskih uređaja sa zakonima i propisima i omogućava njihov nesmetan plasman na tržište.

 

BENEFITI

Jačanje poverenja u kompanije sa TISAX sertifikatom

Pružanjem poverenja i razumevanjem ključnih aspekata u procesu sertifikacije grade se stabilni i prijateljski odnosi koji čine potporu za napredak u poslovanju.

  • icon Unapređenje kvaliteta medicinskih sredstava
  • icon Usaglašenost sa lokalnim i međunarodnim zakonima i standardima
  • icon Poboljšanje kvaliteta proizvoda
  • icon Jasno definisani procesi i smanjenje grešaka u radu

POVEZANI STANDARDI